preskoči na sadržaj
vijesti

Nova "instalacija" u našoj Školi

Svake godine trudimo se ukrasiti panoe i hodnike naše Škole.  Uvijek nam u tome pomažu učenici koji na satima likovne kulture ili izvannastavnih aktivnosti izrađuju maštovite radove. Ovaj put, zbog epidemioloških razloga, sve je malo drukčije.

Učenici su na nastavi na daljinu, a nekolicina zanesenjaka što poslom što nošeni elanom svaki dan idu u školu. Zašto? Izraditi novu instalaciju! Naime, u ugodnim razgovorima uz kavicu došli smo na ideju izraditi nove ukrase niz stubište škole. Odluka je pala na bojice. Kako? Hamer papirom, kartonom, ljepilom, konopom i nova instalacija brzo je postavljena. Nesumnjivo ukrašava prostor, a i prigodna je. Ostaje mi još spomenuti one koje su zaslužni za novu instalaciju: domar Ante Divić, pomoćnica u nastavi Marijana Šimunović i profesorica Ivana Petričević.

                                                                          Ivana Petričević, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Petričević  datum: 26. 1. 2021. 14:06

Snjegovići u 3. a

Poslije zimskih praznika vratili smo se u našu učionicu veseli, odmorni i željni znanja. Saznali smo da se baš danas 18.1. obilježava Svjetski dan snjegovića. Ovaj dan je izabran iz razloga što broj 1 podsjeća na metlu, a broj 8 na snjegovića. Mjesec siječanj je uvijek hladan i snježan za izgradnju snjegovića što je i savršena prilika za obilježavanje svjetskog dana upravo tada. Iako kod nas trenutno nema snijega, mi smo danas u učionici napravili naše male snjegoviće od papira. Nadamo se da će uskoro pasti snijeg da možemo napraviti prave snjegoviće, a ovi naši papirnati će do tada ukrašavati panoe učionice.

                                Učiteljica Katija Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 18. 1. 2021. 13:30

Obavijest o organizaciji nastave za učenike predmetne nastave i njihove roditelje od 18.01.2021.

Dragi naši učenici predmetne nastave, poštovani roditelji naših učenika,

ovim putem vas obavještavamo da će se temeljem Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa Covid-19 nastava za učenike od 5. - 8. razreda  od 18. siječnja 2021. god. do opoziva Odluke organizirati kao online nastava.

 

Učitelji će materijale za nastavu objavljivati u virtualnim učionicama aplikacije Microsoft Teams prema redovitom rasporedu, ali u jutarnjoj smjeni jer je to efikasnije i produktivnije za učenike koji će u poslijepodnevnim satima koristiti vrijeme za učenje i pripremanje i slanje domaćih zadaća.

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 15. 1. 2021. 12:53

Obavijest o organizaciji nastave za učenike razredne nastave i njihove roditelje od 18.01.2021.

Dragi naši učenici razredne nastave, poštovani roditelji naših učenika,

ovim putem vas obavještavamo da će se temeljem Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja  nastava za učenike od 1. - 4. razreda  od 18. siječnja 2021. god. odvijati uživo kao i u 1. polugodištu.

Učenici od 1.- 4. razreda naše Škole pohađat će nastavu u jutarnjoj smjeni do daljnjega, tj. do opoziva Odluke o online nastavi za učenike od 5. - 8. razreda. Po povratku učenika predmetne nastave u učionice, učenici razredne i predmetne nastave opet će se rotirati u smjenama.

Prijevoz za učenike putnike bit će organiziran kao i u 1. polugodištu u terminima za polazak i povratak u jutarnjoj smjeni (polazak u 7:10, povratak u 12:40).

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 15. 1. 2021. 12:48

WHAT CHRISTMAS MEANS TO ME / ŠTO ZA MENE ZNAČI BOŽIĆ

Tijekom mjeseca prosinca 2020. učenici 3. a razreda sudjelovali su u eTwinning projektu What Christmas means to me / Što za mene znači Božić. Zajedno sa 46 hrvatskih i europskih projektnih partnera odradili smo niz različitih aktivnosti kroz nastavne sadržaje i uspješno obavili postavljene zadatke. Imali smo različite zadatke vezane uz Božić, pisali smo pjesme, priče, smišljali rečenice, rješavali kvizove, labirinte, crtali …

Nakon pojedinačnog predstavljanja svakog učenika u razredu, sve smo materijale prikupili u razrednoj knjizi „Što za mene znači Božić“.

Projektne aktivnosti prezentirane su putem TwinSpacea i na našoj razrednoj stranici.

 

Učiteljica Katija Nikolić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 15. 1. 2021. 12:43

Čarolija Božića na stari i novi način – eTwinning projekt

Učenici 3.a razreda sudjeluju u eTwinning projektu „Čarolija Božića na stari i novi način“. Na satu likovne kulture izradili smo božićne čestitke za naše projektne partnere koje smo poslali na tradicionalan način koristeći usluge pošte. Na satu Hrvatskog jezika ponovili smo kako adresirati i pisati sadržaj čestitke. Učenici su istražili kako se Božić nekada slavio u kraju u kojem živimo, a na satovima Glazbene kulture pjevali smo tradicionalne božićne pjesme. Na Satu razrednika izradili smo digitalne božićne igrice puzzle i križaljke.

Također smo izradili božićno drvce u našoj učionici i nakit za njega. Ovo je prvi dio projekta koji se nastavlja i u siječnju. Naše projektne aktivnosti nalaze se na razrednoj stranici, na TwenSpaceu i facebook grupi projekta.

 

Učiteljica Katija Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 15. 1. 2021. 12:40

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 23. 12. 2020. 19:32

Prezentacija - Božićna priredba 2020.

Dragi učenici, učitelji i ostali djelatnici Škole,

poštovani roditelji naših učenika,

obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom virusa COVID-19, ovogodišnju Božićnu priredbu nismo bili u mogućnosti izvesti uživo te smo, u skladu s uvjetima, za tu prigodu pripremili fotografije, recitacije, igrokaze... koje smo oblikovali u prezentaciju.

Materijale za PowerPoint prezentaciju s učenicima su pripremili učitelji razredne nastave iz matične i područnih škola te  učitelji hrvatskog jezika, glazbene i likovne kulture.

Prezentaciju je izradila Ivana Bebek, mag. educ. informatike i geografije.

Prezentaciju možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://carnet-my.sharepoint.com/:p:/g/personal/ivana_loboja_skole_hr/ESjHlRci2BNMigbSRyp6VQcBHMMzB9yn4T4iKQdvFjgzPA?e=lX9fKx

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 23. 12. 2020. 22:22

TV prilog o volontiranju

„Volontiram u školi - volontiram u zajednici“ naziv je projekta u koji je ove školske godine uključena i naša Škola, a pokretač projekta je Centar za održivi razvoj Imotski. Ovaj projekt pokrenut je kako bi se razvile pozitivne vrijednosti u društvu i među učenicima. U njemu sudjeluju naši učenici sedmih i osmih razreda.

Kroz projekt planirano je i 6 radionica u kojima će se educirati učenike o vršnjačkoj pomoći.

Kako je ova godina posebna po mnogočemu, nismo bili u mogućnosti djelovati volonterski onoliko i kako smo htjeli. Trebali smo poštivati važeće epidemiološke preporuke pa smo morali pronaći način kako volontirati u skladu s preporukama.

Stoga su učenici s psihologinjom Tatjanom Rašić radili božićnu čestitku za djelatnike naše epidemiološke ambulante koja je smještena u prostorijama u koje i naši učenici idu na cijepljenje i sistematske preglede.

Učenici koji su ujedno i članovi izvannastavne aktivnosti „Kreativke“ su sa svojom profesoricom Ivanom Petričević ukrašavali prostorije Škole te izrađivali čestitke koje smo poslali drugim školama i institucijama u našem gradu.

Hrvatska radiotelevizija i Centar za održivi razvoj Imotski pozvali su naše učenike na snimanje priloga za emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“. Tako smo 23. prosinca 2020. u prostorijama Centra za održivi razvoj predstavili naš rad i ono što za nas znači volontiranje.

Nadamo se boljim prilikama u 2021. g.! Želja nam je promocija volonterstva među našim učenicima jer volontiranje usrećuje sve!

Slike o izradi čestitki i snimanju možete pogledati u fotogaleriji s lijeve strane.

                                                                                      Ivana Petričević, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Petričević  datum: 23. 12. 2020. 18:15

Obavijest - zimski odmor učenika

Zimski odmor učenika počinje na Badnjak, 24. prosinca 2020. god., a završava 15. siječnja 2021. god.

Nastava u 2. polugodištu počinje u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. god., i to:

- za učenike razredne nastave u 8:00 sati (jutarnja smjena), 

- za učenike predmetne nastave u 14:00 sati (popodnevna smjena)

prema redovitom rasporedu.

Svim učenicima, učiteljima, djelatnicima Škole i roditeljima naših učenika želim čestit Božić i blagoslovljenu  i uspješnu 2021. godinu!

 

Ravnateljica:

Monika Pavlović Grabovac, prof. 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 23. 12. 2020. 13:15

ISLM Bookmark Exchange Project 2020.

Kao i dosadašnjih godina, naša Škola i 2020. sudjeluje u projektu razmjene straničnika „ISLM Bookmark Exchange project“. Ove godine naša škola-partner je osnovna škola „dr. Fejerpataky Laszlo Altalanos“ iz gradića Ivansca u Mađarskoj.

Izrađivali smo straničnike na temu: “Put do zdravlja i dobrobiti“.

Ovogodišnja tema bila je prikladna, imajući na umu sve što nas je ove godine zaokupilo. Mislili smo da će našim učenicima tema biti zahtjevna, no oni su se pokazali kao dobri poznavatelji zdravog načina života te su s lakoćom svoje „zdrave navike“ prenijeli na papir.

„Svi imaju pravo na zdravlje“, „Stay safe“, „Čuvajmo sebe i zdravlje drugih ljudi“, „Bolje spriječiti, nego liječiti“, „Zdravlje je najveća sreća“ samo su neki od slogana koje su naši učenici napisali svojim vršnjacima u Mađarskoj.

U projekt izrade i razmjene straničnika bili su uključeni učenici sedmih i osmih razreda. Maštovitošću su se posebno istaknuli učenici našeg 8.a i 8.c razreda uz svesrdnu pomoć profesorice Ivane Petričević.

Naši veseli i maštoviti straničnici već su na putu za Mađarsku, a mi s nestrpljenjem čekamo da stigne omotnica od naših susjeda i partnera.

„Vodite računa o svom tijelu, to je jedino mjesto gdje možete živjeti“…

 

                                                                                       knjižničarke

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Petričević  datum: 9. 12. 2020. 11:38

Sveti Nikola u Područnoj školi Lončari

Ni ove godine sveti Nikola nije zaboravio našu Područnu školu Lončari.
Kako je bila nedjelja, Nikola u školi nije pronašao učenike. Ostavio im je pismo i upute.
U ponedjeljak su učenici pronašli pismo, slijedili upute, pronašli darove i jako se razveselili.
Hvala sveti Nikola!
 
Pod opširnije pogledajte video!
učiteljice: Božena Janjiš i Marina Lebo
  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 8. 12. 2020. 08:42

POZIV VOLONTERIMA za volonterski program ,,Pomoć u učenju“

 

Centar za održivi razvoj nastavlja s višegodišnjim volonterskim programom „Pomoć u učenju“ u sklopu projekata „Volontiram u školi – volontiram za zajednicu“ i „Volontiram – činim svoj svijet boljim“.

Riječ je o javnosti već poznatom i prihvaćenom volonterskom programu među djecom i roditeljima u kojoj su volonteri/ke Centra pružali pomoć u učenju, odnosno BESPLATNE instrukcije iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika za učenike od 1. do 6. razreda osnovne škole.

Centar za održivi razvoj objavljuje POZIV VOLONTERIMA/KAMA da se uključe u ovu aktivnost. Poziv se odnosi na volontiranje u Centru za održivi razvoj pružanjem besplatnih instrukcija.

Pozivamo  sve zainteresirane volontere/ke, nastavnike i učenike, da se jave na e-adresu cor.dalmacija@gmail.com ili na broj telefona 021 410 274, u vremenu od 9 – 12 sati.

O terminima, načinima održavanja i uvjetima, s obzirom na trenutnu situaciju, vezanu uz COVID-19, dogovarat će se naknadno i postupati u skladu s aktualnim mjerama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i lokalnog stožera.

Uvjeti za volontiranje su:

*dobro poznavanje područja iz kojeg će volonter/ka pružati instrukcije (hrvatski jezik, engleski jezik ili matematika)

*malo slobodnog vremena

*komunikativnost i fleksibilnost

*dobra volja.

Prednosti za volontera/ku:

*mogućnost dobivanja potvrde o volontiranju i potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje u skladu sa Zakonom

*stjecanje prilike za sudjelovanje na edukacijama koje provodi Centar za održivi razvoj

*razvoj vlastitih komunikacijskih i socijalnih vještina

*stjecanje iskustva volontiranja i rada u grupi, novih kontakata, širenje socijalne mreže

*društveno je koristan.

Projekti se provode uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 7. 12. 2020. 16:34

20. obljetnica smrti Vlade Gotovca

Ove godine 7. prosinca obilježava se dvadeset godina od odlaska našeg Vlade Gotovca, književnika, političara, filozofa, domoljuba i Imoćanina.

Tradicionalno ovaj datum naša Škola obilježava polaganjem cvijeća i svijeća te prigodnim programom pored biste koja se nalazi ispred zgrade naše Škole. Ove godine dio tog prigodnog programa će izostati zbog važećih epidemioloških prilika, a ravnateljica Škole Monika Pavlović Grabovac i nekolicina kolega položit će cvijeće, upaliti svijeću i pomoliti se.

 

U razredima se ovaj dan spominje Vlado, njegov rad i njegovo djelo tako da se i naši učenici upoznaju s tim znamenitim sugrađaninom.

Mnogo pjesama Gotovac je posvetio Imotskom ili su njegove pjesme prožete kamenim Imotskim, njegovim ulicama, uspomenama iz djetinjstva, grobljem, Topanom… Osjetite Vladinu ljubav prema rodnom kraju čitajući pjesmu  „Mjesto pisanja II“.

                                                                                                Antonela Galić, prof.

 

Imotski!

 

U tebi još ima riječi

 

Za mene: čujem svoju visinu.

 

Otok se umotao tamom oluje:

 

Crno zrno zemaljskog sna

 

Pod tužnom vrbom…

 

Imotski! Gospodine moga jezika!

 

U jednom oku Modro, u drugom Crveno

 

Tvojih jezera…

 

Otočja gdje se susrećeš

 

S riječima bez dna

 

Što iz prizora u prizor

 

Iste približnosti oblikuju

 

— Ta bliskost za svaku sitnicu…

 

Otočja gdje tijelo je zaustavljeno riječima

 

U svakoj našoj uspomeni

 

A studena tama oka

 

Umnaža vlastite slike —

 

Zrcala u Modrim i Crvenim odajama sna…

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Petričević  datum: 7. 12. 2020. 09:34

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Vijest ima dokument u privitku

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar, održano je po prvi u našoj školi od 9. do 13. studenoga 2020. godine. Natjecanje potiče razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra, CARNet-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natjecanje se u našoj školi pod vodstvom učiteljice Lucije Šušnjar organiziralo se u dvije kategorije:
✓ MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda,  u kojem je sudjelovao učenik iz PŠ Kukavice,  Luka Jelinić
✓ MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda, u kojem je sudjelovala učenica iz PŠ Glavina Donja, Bruna Jažić

Za Dabar su poslane prijave iz 596 škola. Ukupno je sudjelovalo 36491 učenika. Iako je našim učenicima bilo to prvo natjecanje, plasirali su se na listu najboljih 10% rezultata na ovogodišnjem natjecanju Dabar 2020.

Čestitamo učenicima na uspješnom sudjelovanju, a posebno onima koji su se plasirali na listu najboljih 10% učenika u državi i osvojili zlatnu diplomu. 

Lucija Šušnjar, učiteljica informatike

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 1. 12. 2020. 11:17

DAN SJEĆANJA U PŠ LONČARI Vijest ima dokument u privitku

Učenici Područne škole Lončari i ove godine su sa svojim učiteljicama nizom aktivnosti obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te na sve žrtve Domovinskog rata.

Uključili su se i u eTwinning projekt  Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja zahvalna i ponosna. Cilj projekta je kroz niz aktivnosti upoznati učenike s događajima iz Domovinskog rata s naglaskom na Vukovar i Škabrnju te u njima probuditi ljubav prema domovini i zahvalnost prema svim žrtvama Domovinskog rata.

Učenici su gledali prezentaciju o Vukovaru i Škabrnji. Poslušali su svjedočanstvo vukovarske djevojčice u plavom kaputiću Željke Jurić i branitelja Škabrnje Šime Ražova.

Izradili su vukovarski Vodotoranj i bili jako ponosni na njega. Naučili su pjevati pjesme o Vukovaru.  Svoje osjećaje su prenijeli na papir pišući pismo djevojčici u plavom kaputiću i poruke gradu-heroju.

Prisjetili su se poginulih branitelja, bivših učenika naše škole Mate Juroša-Damira i Velimira Đereka-Sokola. Pomolili su se za njih i u tišini zapalili svijeće.

Naučili su da se povijest naroda mora poznavati, žrtve poštovati, mržnju zaboraviti i s nadom gledati u budućnost.

                                                                                          učiteljica Božena Janjiš

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 23. 11. 2020. 10:31

Projekt e Twinninga - „Iz krvi i bola niklo je cvijeće – Hrvatska moja zahvalna i ponosna“

U sklopu e Twinning projekta „Iz krvi i bola niknut će cvijeće – Hrvatska moja zahvalna i ponosna“, učenici 3. a razreda obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Kroz protekli tjedan određeni dio nastave posvetili smo danu 18. 11. 1991. godine kada su pod napadom neprijateljskih vojnika pali Vukovar i Škabrnja. Kroz niz likovnih, glazbenih, književnih i poetskih aktivnosti, spoznali smo povijesne događaje iz Domovinskog rata, važne osobe, kulturne spomenike, muzeje te spomen - obilježja. Prisjetili smo se branitelja, posebno našeg Velimira Đereka - Sokola i pokazali im zahvalnost i poštovanje paljenjem svijeća ulicama našega grada. Zahvaljujući njima mi danas živimo u slobodnoj i dragoj nam domovini Hrvatskoj. Puno smo toga vidjeli i naučili uz stalnu poruku mira.

Gradove Vukovar i Škabrnju moramo pamtiti kao čuvare mira i slobode koju danas imamo. Upravo taj dan 18. 11. 1991. godine ostat će trajno urezan u hrabru hrvatsku povijest i u naša srca da se nikada ne ponovi i da se nikada ne zaboravi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Učiteljica Katija Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 19. 11. 2020. 08:23

Dan sjećanja na Vukovar Vijest ima dokument u privitku

Već tradicionalno 17. studenoga u kasno poslijepodne učitelji i učenici naše Škole  paljenjem svijeća ulicama grada sjećaju se Vukovara, Škabrnje i svih ratom razrušenih i napaćenih hrvatskih gradova.

Tako je bilo i ove godine, no, opet malo drukčije. Naime, obzirom na epidemiju koja vlada oko nas i u skladu s epidemiološkim preporukama ove školske godine svijeće su palili učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama i učiteljima. Oni su u različitim terminima i na različitim mjestima našega grada palili 500 svijeća koje nam je ove godine darovao grad Imotski.

Malo su se borili s burom, no nisu odustajali. Brzo su sve svijeće bile upaljene.

Na središnjem gradskom trgu profesorice Rosanda Babić i Ivana Petričević osmislile su i s učenicama s Kreativke oblikovale vodotoranj od svijeća.

Nakon toga na Topani su s našom ravnateljicom Monikom Pavlović Grabovac položili vijenac, upalili svijeću i pomolili se za sve naše branitelje.

Učenica Marta Aračić napravila je prigodnu prezentaciju o Vukovaru potaknutu djelom Siniše Glavaševića Priče iz Vukovara. Prezentaciju možete pogledati klikom na priloženu datoteku.

 

Neka u svim našim srcima gori svijeća za Vukovar i Škabrnju, neka se nikada ne zaborave, ali i neka se ne ponove dani mraka. Osvijetlimo našu domovinu i u ovo tužno i posebno predvečerje pomolimo se za sve one koje su nam ju obranili i ostavili u naslijeđe.

Slike možete pogledati u fotogaleriji s lijeve strane.

                                                                                Ivana Petričević, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Petričević  datum: 17. 11. 2020. 18:25

OBAVIJEST - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U srijedu, 18. studenog 2020. godine, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u našoj se Školi neće održati nastava.

Budući da zbog nepovoljne epidemiološke situacije nismo u mogućnosti uključiti sve učenike i djelatnike Škole u tradicionalni program zajedničkog paljenja svijeća za žrtvu Vukovara, pozivamo učenike predmetne nastave da počast vojnim i civilnim žrtvama Domovinskog rata odaju u krugu svojih obitelji. Učenici razredne nastave počast će odati u pratnji učiteljica paljenjem svijeća prema utvrđenom rasporedu.

 

U četvrtak, 19. studenog 2020. godine, nastava će se odvijati prema redovitom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 17. 11. 2020. 10:54

Svjetski dan izumitelja

U ponedjeljak 9. studenog obilježili smo  Svjetski dan izumitelja u 3. a razredu. Aktivnosti smo započeli prošli tjedan gledanjem animiranog filma o Profesoru Baltazaru te smo uživali u zgodama omiljenog izumitelja među djecom. Pokušali smo zamisliti kako bi izgledao svijet bez električne struje, automobila, telefona, računala i dobili zadatak potražiti poznate izumitelje koji su svojim izumima doprinijeli razvoju društva u svijetu. Samostalno smo prikupili najbitnije podatke o izumiteljima te ih predstavili ostalim učenicima u razredu. Upoznali smo život i rad svjetski poznatih izumitelja među kojima su i Hrvati: Nikola Tesla, Faust Vrančić, Ivan Vučetić, Slavoljub Penkala, Mario Puratić i Mate Rimac. Potaknuti njihovim izumima, okušali smo se u vlastitim izumima i napisali što bi mi napravili da smo izumitelji. Bilo je zanimljivih ideja koje bi se možda mogle i ostvariti u budućnosti.

                                            Učiteljica Katija Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 10. 11. 2020. 08:20

Obavijest - blagdan Svih svetih i jesenski odmor učenika

 

U nedjelju, 1. studenog 2020., slavi se vjerski i državni blagdan Svih svetih, a u ponedjeljak, 2. studenog 2020.,  je Dušni dan i početak jesenskog odmora učenika koji traje do utorka, 3. studenog 2020. god.

Svim učenicima, učiteljima i ostalim djelatnicima Škole želim sretan blagdan Svih svetih!

Nakon jesenskog odmora učenika nastava će se od srijede, 4. studenog 2020. god., odvijati prema redovitom rasporedu.

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 30. 10. 2020. 08:48

eTwinning EUROPE CODE WEEK aktivnost

 

U sklopu izvannastavne aktivnosti „Mali Englezi”, učenici naše škole s profesoricom engleskog jezika Ružicom Knezović Prlić sudjelovali su u Europskom tjednu programiranja „Code week” održanom od 10. listopada do 25. listopada 2020. godine.

Code Week” aktivnosti održavaju se tijekom cijele godine, a posebno se obilježavaju tijekom listopada kada je najviše prijavljenih aktivnih događaja s ciljem povezivanja što većeg broja škola iz različitih država te približavanja programiranja učenicima.

Naša je škola ove godine povezana s još deset škola iz čak šest država (Albanija, Grčka, Hrvatska, Katar, Rumunjska, Tunis) i time smo ostvarili potvrdu o sudjelovanju. Učenici su se upoznali s radom u „Scratch” programu, osmislili su i predstavili svoj rad, a slične aktivnosti nas očekuju i tijekom cijele godine.

Ružica Knezović Prlić, mag. educ. engleskog i hrvatskog jezika i književnosti

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 30. 10. 2020. 08:22

Europska oznaka kvalitete za rad na eTwinning projektima Vijest ima dokument u privitku

Središnja služba za podršku eTwinningu iz Bruxellesa nagradila je Europskom oznakom kvalitete učiteljicu Katiju Nikolić za rad na tri međunarodna eTwinning projekta realizirana u školskoj godini 2019./2020. 100 dan škole Udruge Zvono 2020., U svijetu likovnih umjetnika 2/ art in my heart i Moj kućni ljubimac.

Projekti su provedeni s učenicima 2. a razreda. Oznake kvalitete za provedene projekte su priznanje učenicima za uloženi trud i visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Ovo je veliki poticaj za daljnji rad i javno priznanje školi za predanost u kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

eTwinning oznake kvalitete daju se učiteljima s izvrsnim eTwinning projektima i potvrđuju da je projekt zadovoljio određene nacionalne i europske standarde. Europska oznaka kvalitete je druga oznaka uspjeha, a dodjeljuje se samo jednom godišnje i njena dodjela objavljuje se na eTwinning portalu.

Kako bi eTwinning projekt zavrijedio Europsku oznaku kvalitete, trebaju biti ispunjena sljedeća tri uvjeta:

 • projekt su za dodjelu Europske oznake kvalitete predložile najmanje dvije nacionalne službe za podršku;
 • svaka nacionalna služba za podršku predlaže maksimalno 30 posto projekata prijavljenih za nacionalnu oznaku kvalitete
 • najmanje su dva projektna partnera osvojila nacionalnu oznaku kvalitete

Da se svaki vrijedni rad i marljivo učenje isplati dokaz je ovo veliko priznanje. Prošlu školsku godinu smo sudjelovali u tri projekta, a ove godine smo hrabro krenuli u više projekata. U suradnji s učiteljicom Mirom Radović iz OŠ Domovinske zahvalnosti Knin pokrenuli smo vlastiti eTwinning projekt Igram se i učim / I play and learn i ponosni smo što su nam se ove školske godine u eTwinning projektima priključile i ostale kolegice iz naše škole.

U prilogu ove objave pod "Opširnije" možete pogledati potvrde koje smo dobili za sudjelovanje u 3 eTwinning projekta ("U svijetu likovnih umjetnika 2", "100, dan škole Udruge Zvono 2020.", "Moj kućni ljubimac").

                                                                         Učiteljica Katija Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 28. 10. 2020. 14:11

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u 3. b

Na samom kraju mjeseca listopada, koji nam se tako brzo prikrao, obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Zbog nemogućnosti zajedničkog druženja u holu naše škole, molitvu i blagoslov smo obilježili u svojoj učionici. Učenici su donijeli različite jesenske plodove  i domaće pekarske proizvode. Nakon molitve i blagoslova zajedno smo blagovali slatka peciva i kolače koje su pripremili naši učenici sa svojim mamama i bakama. 

Ukras učionice bile su vesele košare pune jesenskih plodova i pekarskih proizvoda.

                                                                                   Učiteljica Milena Ivkošić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 28. 10. 2020. 08:27

Dani kruha u PŠ Kukavice Vijest ima dokument u privitku

20. listopada 2020. godine u PŠ Kukavice obilježili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Uz pomoć učiteljica, djeca su uredila stol mirisnim pecivima i slasticama koje su napravile vrijedne ruke članova obitelji naših mališana. Ugođaju su doprinijele tople boje jesenskih plodova iz naših vrtova. Poslušali smo recitaciju, a potom je naš fra Jakov Udovičić blagoslovio hranu i sve prisutne. Djeca su se obradovala slasnim kolačićima, muffinima i krušnim proizvodima, a ponajviše sendvičima koje smo zajedno pripremili u školi. Taj dan obogatili smo i izložbom likovnih radova naših učenika, uživajući u zajedništvu i druženju.


Učiteljice Maja Lončar i Nataša Kukavica

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 27. 10. 2020. 08:34

Dan kruha u 3.a

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. Učenici 3. a razreda prikupili su jesenske plodove i donijeli peciva, kolače i slastice koje su ispekle vrijedne mame, tate i bake. Ove godine u nešto skromnijem ugođaju, poštujući trenutne epidemiološke mjere, Dane kruha smo proslavili u svojoj učionici uz blagoslov i molitvu našeg gvardijana fra Kristiana Stipanovića. Na kraju smo blagovali mirisna i slasna peciva i kolače.

                            Učiteljica Katija Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 26. 10. 2020. 08:34

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Glavina Donja Vijest ima dokument u privitku

Stigla nam je jesen i donijela mnoštvo boja i mirisa te obilje plodova kao nagradu za sav uloženi trud. Kao zahvalu za to, naša je škola 16. listopada 2020. godine obilježila Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Svaki je učenik u školu donio krušne proizvode ili kolače koje je izradio uz pomoć članova obitelji. Bilo je tu svega, od sočnih kiflica, čokoladnih muffina, raznovrsnih kolača do peciva i pereca. Prije blagovanja kruha i kolača, učenici su izveli kraću priredbu i recitaciju o nastanku kruha.

U posjet nam je došla i ravnateljica Monika Pavlović Grabovac te vjeroučitelj fra Zoran Kutleša koji je blagoslovio donesenu hranu i sve prisutne, a potom smo uživali u svakom zalogajčiću blagujući za zajedničkim stolom.

Učiteljica Ivana Stojić

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 23. 10. 2020. 14:20

Dan jabuka u PŠ Lončari

„Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van.“

Tradiciju održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common ground (Zajednička tla), s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju.

S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

Učenici i učiteljice PŠ Lončari su se uključili u eTwinning projekt Dan jabuka 2020. te su različitim projektnim aktivnostima obilježili taj dan.

Zasladili su se domaćim jabukama, istražili su koje su najčešće sorte jabuka, kušali su kolače i čips od jabuka, tražili su jabuku u našim narodnim običajima.

Jabuka se našla u njihovoj pjesmi, likovnim radovima, zadacima riječima. Proveli su još jedan nezaboravan dan u školi.

 

                                                                    učiteljice Marina Lebo i Božena Janjiš

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 21. 10. 2020. 08:16

Dan jabuka u 3. a

Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van!

Dana 20. listopada obilježili smo Svjetski dan jabuka u sklopu eTwinning projekta „Dan jabuka 2020.“ nizom aktivnosti kroz sve nastavne predmete. Aktivnosti smo započeli u prošlom tjednu istraživanjem vrsta jabuka i utjecajem jabuke na naše zdravlje, zatim smo saznali što sve možemo napraviti od jabuka. Učenici su dobili zadatak potražiti recepte od jabuka, koje smo složili u našu digitalnu knjigu Kolači od jabuka. Tu su nam pomogle naše mame, tate i bake. Na satu Likovne kulture smo radili jabuke kolaž papirom. Rješavali smo jabuke u zadacima - zadatke u jabukama. Pisali smo pjesmice i pričice o jabukama,  prisjetili smo se mudrih izreka o jabukama i naučili pjevati pjesmu Dan jabuka. Osim što smo se dobro zabavili puno toga novoga smo naučili. Na kraju smo se zasladili ukusnim i sočnim jabukama. Cijeli dan nam je bio veseo, zdrav i sladak.

 

                                                          Učiteljica Katija Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 21. 10. 2020. 07:24

Dani kruha u PŠ Kutleše

„Iz zemlje se biljke viju,

Na suncu nam one zriju.

Drago Sunce, zemljo draga,

Hvala vam za vaša blaga.“

 

U petak, 16. listopada 2020. godine, pridržavajući se epidemioloških mjera, obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Tog jutra djeca su donijela proizvode svojih mama i baka. Školom se širio miris pripremljene hrane, a maske nisu uspjele sakriti dječji ponos i ozarena im lica. Sve je posloženo na stol, a ispred njega izloženi su stari predmeti koji su se u prošlosti koristili u domaćinstvu. Nakon što je sve bilo uređeno slijedila je kraća priredba. Djeca su prigodnim pjesmama i recitacijama iskazala zahvalnost kruhu i plodovima zemlje.

Po završetku priredbe, župnik fra Josip Sušić blagoslovio je donešenu hranu i sve prisutne, a potom smo uživali u zajedničkom blagovanju.

Video s proslave obilježavanja Dana kruha možete preuzeti na poveznici koja se nalazi pod Opširnije.

Učiteljica Ivana Jažo

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 20. 10. 2020. 11:32

Dani kruha u PŠ Lončari Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak 19. listopada 2020. u našoj smo školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Kao i svake godine, našeg smo župnika fra Josipa Sušića dočekali prigodnim igrokazima i pjesmom. Nakon blagoslova plodova vrijednih ruku naših učenika i njihovih obitelji, s ponosom i zahvalnošću, uživali smo u mirisnim i ukusnim zalogajima.
Ove godine smo se uključili u nekoliko eTwinning projekata  te izradili prigodne materijale za njh.
Na poveznici pod Opširnije možete pogledati Book Creator uradak, kao i fotografije u prilogu.
 
Učiteljice: Božena Janjiš i Marina Lebo
  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 20. 10. 2020. 08:48

UČENICI PŠ LONČARI ŽIVE ZELENO Vijest ima dokument u privitku

Učenici Područne škole Lončari su se ove školske godine uključili u nekoliko eTwinning projekata. Između ostalih, sudjeluju u Projektu Živimo zeleno/Living greenly. U sklopu ovog projekta obilježit  će nekoliko važnih datuma, sudjelovati u akciji prikupljanja starog papira i plastičnih čepova, kreativno reciklirati otpad, posaditi biljke u školskom dvorištu, organizirati radionicu ili predavanje ekološke tematike, uočiti i istražiti ekološki problem u svojoj okolini.

Cilj projektnih aktivnosti  je da se učenici razvijaju kao mladi aktivni zagovornici očuvanja prirode.

Prvi datum koji smo obilježili je 25. rujna, Svjetski dan čistih planina. Planine su čuvari biološke raznovrsnosti, one osiguravaju čist zrak, vodu za piće i najljepše prostore za sport i rekreaciju.

Učenici su pogledali prezentaciju o planini Biokovo te film o Parku prirode Biokovo. Planine su se našle i u njihovim likovnim radovima.

U petak, 2. listopada 2020.g. obilježili smo Svjetski dan životinja koji se obilježava 4. listopada svake godine kada se slavi i blagdan sv. Franje Asiškog, poznatog sveca i zaštitnika životinja.

Prisjetili smo se životinja našeg zavičaja koje su zaštićene te smo ih crtali u njihovom okruženju.

Životinje nas trebaju. Moramo ih voljeti i brinuti se o njima.

Učenici nastavljaju prikupljati stari papir te plastične čepove.

                                                                                                                                   učiteljica Božena Janjiš

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 20. 10. 2020. 08:05

Obavijest za roditelje - Javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje prehrane učenika osnovnih škola

 

Poštovani roditelji,

prenosimo obavijest objavljenu dana 7. listopada 2020. god.  na mrežnim stranicama Grada Imotskog, a odnosi se na podnošenje zahtjeva za sufinanciranje prehrane učenika osnovnih škola:

 

Na temelju članka 45. Statuta Grada Imotskog („Službeni glasnik Grada Imotskog“ broj 2/09, 1/13, 4/13, 5/16 – pročišćeni tekst, 2/17 i 3/18), članka 17. Poslovnika o radu gradonačelnika („Službeni glasnik Grada Imotskog“ broj 11/19) i članka 19. i članka 20. Odluke o socijalnoj skrbi („Službeni glasnik Grada Imotskog“ broj 12/20) Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Imotskog objavljuje

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje prehrane učenika osnovnih škola

Zahtjev za priznavanje prava prema odluci o socijalnoj skrbi – djeca i mladi

Ravnateljica

Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 13. 10. 2020. 22:01

Svjetski dan razglednice Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3. a razreda obilježili su Svjetski dan razglednice.

Uz pomoć Marka Markice i Hrvatske pošte,  kroz edukativni video materijal koji smo dobili, ponovili smo ono što znamo o slanju razglednica iz prethodnog razreda - što su razglednice, kako se adresiraju i šalju.  Ali naučili smo i nešto novo, što su poštanske markice, kako je izgledala prva poštanska markica, zašto su markice važne, što je filatelija i niz drugih korisnih informacija. Nakon toga zajednički smo popunili dobivene razglednice koje nam je osigurala Hrvatska pošta i uputili ih na željene adrese svojim prijateljima i rodbini.

Cilj ovog projekta bio je educirati djecu o pravilnom adresiranju i približiti im slanje razglednica.

Učiteljica Katija Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 7. 10. 2020. 10:46

Sretan Svjetski dan učitelja 2020.!

Poštovane i drage kolegice i kolege,
sretan vam Svjetski dan učitelja!

Hvala za sav trud, zalaganje i nesebičnost koju svakodnevno iznova pokazujete u radu s učenicima!

Želim vam i nadalje puno uspjeha, strpljenja, volje i ustrajnosti u najljepšem pozivu koji smo odabrali!

Ravnateljica

Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 5. 10. 2020. 08:54

Prezentacija i videouradak za Dan škole 2020.

 

 

Dragi učenici, učitelji i ostali djelatnici Škole,

poštovani roditelji naših učenika,

 

 

obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom virusa COVID-19, ovogodišnji Dan škole obilježavamo u skladu s uvjetima te smo za tu prigodu pripremili prezentaciju i videouradak.

Materijale za PowerPoint prezentaciju s učenicima su pripremili učitelji razredne nastave iz matične i područnih škola,  učitelji hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika, te vjeroučitelji i učitelji informatike. Prezentaciju je izradila Ivana Bebek, mag. educ. informatike i geografije.

Prezentaciju možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://drive.google.com/file/d/15LFFaTHro8_t2-cFnYS4Z6ooD4orYiFn/view?usp=sharing

Videouradak  su izradili vrijedni i nadareni učenici Josip Parlov i Ivan Lončar iz 8.a razreda, a scenarij je pripremila Ivana Petričević, prof. hrvatskog i talijanskog jezika.

Videouradak možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://drive.google.com/file/d/1GSxZBrxJznshBxbcROi7RmdzkwoyMn1T

Od srca zahvaljujem svim učenicima i učiteljima koji su svojim radom doprinijeli obilježavanju Dana škole!

Još jednom svima želim sretan Dan škole, a učiteljima sretan sutrašnji Svjetski dan učitelja!

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 4. 10. 2020. 19:46

Sretan Dan škole i Svjetski dan učitelja 2020.!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 3. 10. 2020. 17:58

Što je eTwinning? Vijest ima dokument u privitku

 

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare...), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

 

Naša škola i ove godine nastavlja sudjelovanje u eTwinning projektima kroz razne projektne aktivnosti.

U novoj školskoj godini učenici razredne nastave će sudjelovati u nekoliko različitih  eTwinning projekata:

Igram se i učim, U svijetu likovnih umjetnika 3, Glazbeni vlak, Ljepote moje domovine, Tajne naših ulica i trgova, Molitve naših baka i djedova, Uz čitanje riječi rastu, Živimo zeleno, Igrom do znanja i zabave, 100. dan škole, Dan jabuka 2020., Pusni običaji naših krajeva, RAINBOW!

Sudjelovanjem u projektima učenici će prezentirati svoje radove projektnim partnerima, predstavit će se na mrežnim stranicama škole i mrežnim stranicama projekata.

Oznake kvalitete za prošlogodišnje projekte (nalaze se u prilogu ove objave!) su najveća motivacija za rad.

Učiteljica Katija Nikolić

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 2. 10. 2020. 17:25

OŠ „Josip Vergilij Perić“ dobila 28.351,00 € za provođenje dvogodišnjeg EU projekta za razmjenu učitelja i učenika

Osnovna Škola „Josip Vergilij Perić“  po drugi put je aplicirala na KA2 natječaj u okviru programa Erasmus +. Ovaj put je prijava bila uspješna te smo s Nacionalnom agencijom za mobilnost i programe Europske unije potpisali Sporazum za projekt pod nazivom “A heritage for each country, a Europe for everyone“ („Baština za svaku državu, Europa za svakoga“).

Projektom nam je odobrena svota od 28.351,00 € koji su namijenjeni za troškove upravljanja projektom, te aktivnosti usavršavanja učitelja i učenika kroz putovanja i razmjene u suradnji sa školama iz četiri različite države.

Projekt će se provoditi u dvogodišnjem razdoblju počevši od 1. rujna 2020. do  31. kolovoza 2022. godine, a uključuje partnerstvo sa školama iz Italije, Portugala, Rumunjske i Turske. Tijekom dvogodišnjeg razdoblja ugostit ćemo grupe učenika i učitelja iz spomenutih država. Projektom je planiramo da nam gosti iz Italije, Rumunjske, Grčke i Turske dođu u posjet u svibnju 2021. god. kada ćemo im prezentirati hrvatsku baštinu u Europi, prvenstveno s povijesnog i geografskog aspekta, te s posebnim naglaskom na književnost i tradicionalnu glazbu i plesove.

Sadržaj prijavnog obrasca za projekt pisala je ravnateljica Monika Pavlović Grabovac, prof. engleskog i njemačkog jezika, uz pomoć i savjete gđe Zorice Kujundžić, prof. engleskog jezika u  Obrtničko – industrijskoj školi u Imotskom koja inače već godinama uspješno provodi  EU projekte.  

Koordinatorica projektnog tima u našoj Školi je Ivana Ćosić, prof. engleskog jezika i povijesti umjetnosti, a zamjenica koordinatorice je Ivana Petričević, prof. talijanskog i hrvatskog jezika. Osim profesora stranih jezika i hrvatskog jezika, na projektu će aktivno participirati profesori povijesti, geografije, informatike, te glazbene i likovne kulture, ali i ostali učitelji i stručni suradnici.

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 21. 9. 2020. 17:57

Obavijest o organizaciji prijevoza za učenike putnike za vrijeme pandemije virusa COVID-19

 • Svim učenicima putnicima svakodnevno je osiguran prijevoz za dolazak u školu i povratak kućama.
 • JUTARNJA SMJENA
 • Nastava u jutarnjoj smjeni započinje u 8:00 sati (polazak autobusa je u 7:10 sati).
 • Povratak učenika iz jutarnje smjene nakon redovne nastave je u 12:40 sati.
 • POPODNEVNA SMJENA
 • Nastava u popodnevnoj smjeni počinje u 14:00 (polazak autobusa je u 13:15 sati).
 • Povratak učenika iz popodnevne smjene nakon redovne nastave je u 18:40 sati.

 

 • MEĐUSMJENA (za izbornu nastavu)
 • Učenici koji pohađaju izbornu nastavu imat će organiziran prijevoz u 12:10 sati  (izborna nastava počinje u 12:35 sati) nakon čega ostaju na nastavi kad su u popodnevnom turnusu, a kad su u jutarnjem turnusu, prijevoz kućama za učenike nakon izborne nastave organiziran je u 14:05 sati.

Ravnateljica:

Monika Pavlović Grabovac, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 14. 9. 2020. 19:45

CI SDŽ - objavljeni Javni pozivi za mentore i učenike - polaznike programa CI SDŽ u šk.god. 20./21.

CI SDŽ i u ovoj školskoj godini nastavlja s aktivnostima i provođenjem programa u Centrima izvrsnosti (https://ci-sdz.hr/krecemo-u-nove-izazove/).

 

Objavljeni su Javni pozivi za prijavu učenika (poveznica: https://ci-sdz.hr/wp-content/uploads/2020/09/Javni-poziv-ucenici-CI-SDZ-2020.pdf ) i mentora (https://ci-sdz.hr/wp-content/uploads/2020/09/Javni-poziv-za-mentore-CI-SDZ-2020..pdf ) za sudjelovanje u programima CI SDŽ u školskoj godini 2020./21., a detaljne informacije objavljene su i na: https://ci-sdz.hr/mentori-spremni-za-nove-izazove/ te https://ci-sdz.hr/ucenici-novi-izazovi-su-pred-nama/

Primjer rezultata rada polaznika centara izvrsnosti i njihovih mentora k pogledajte na https://ci-sdz.hr/green-box/.

U Spliskog -dalmatinskoj županiji djeluju 4 centra izvrsnosti, i to:

1. Centar izvrsnosti matematike - CIM (za učenike od 5. - 8. razreda)

2. Centar izvrsnosti informatike - CII (za učenike 7. i 8. razreda)

3. Centar izvrsnosti novih tehnologija - CINT (za učenike 7. i 8. razreda)

4. Centar izvrsnosti prirodoslovlja  - CIP (za učenike 7. i 8. razreda)

U rad potencijalnih centara uključuju se potencijalno daroviti učenici osabrani putem testiranja (temeljem postignutih rezultata) te putem direktnog upisa (temeljem praćenja i vrednovanja postignuća polaznika upisanih u prethodnim godinama).

Rok za prijavu kandidata istječe 18. rujna 2020. god. u 23:59 sati.

Testiranja potencijalnih polaznika obavit će se prema sljedećem rasporedu:

1. Centar izvrsnosti iz  informatike: 26. rujna 2020., Elektrotehnička škola Split, Teslina 2, Split

2. Centar izvrsnosti iz novih tehnologija26. rujna 2020., Elektrotehnička škola Split, Teslina 2, Split

3. Centar izvrsnosti iz matematike: 3. listopada 2020., III. Gimnazija, Matice hrvatske 11, Split

4. Centar izvrsnosti iz prirodoslovlja: 3. listopada 2020., Prirodoslovna škola, Matice hrvatske 11, Split

Testiranje će biti provedeno u skladu s trenutnim epidemiološkom situacijom i mjerama koje će biti na snazi u trenutku provođenja testiranja!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 10. 9. 2020. 10:35

Započele prijave za EDIT CodeSchool 2020./2021. - Besplatna škola primijenjenog programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, 

ovim putem vas obavještavam da s radom počinje EDIT CodeSchool 2020./2021 - besplatna škola primijenjenog programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce.

U okviru projekta ICT županija, Splitsko-dalmatinska županija već četvrtu godinu za redom za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola, organizira besplatnu školu primijenjenog programiranja EDIT CodeSchool za koju se planira upis oko 600 djece u 25 osnovnih škola i srednjih škola na području 7 gradova - Splita, Kaštela, Omiša, Trogira, Imotskog, Sinja, i Supetra na Braču. Prijave za ovogodišnji EDIT CodeSchool kreću od 7. rujna do 27. rujna, a svi polaznici dobiti će priliku za osvajanje prigodnih nagrada na kraju same edukacije. Partneri projekta su III.Gimnazija, PMF i FESB Split , te istaknute IT tvtke  Ericsson, Atos, Extension Engine, Locastic, Netmedia, Typeqast, GetByBus,SeekandHit, LilCodeLab i Infobip kao najveća hrvatska IT tvrtka.

Uz moto "Znanje dostupno svima", učenici će imati priliku svladati primijenjeno programiranje (HTML, CSS, JavaScript) kroz četiri modula edukacije te samostalno izraditi moderne web stranice ili web aplikacije koristeći moderne frameworke i razvojna okruženja u Naprednom JS tečaju. Nastava će se odvijati online ili uživo ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave u školama, u malim grupama od maksimalno 15 učenika, subotom ili u dogovoru s nastavnikom informatike, a učit će se iz posebno kreiranih e-materijala.

EDIT - Edukacijski IT centar, kao dio projekta ICT županija, organiziran je s ciljem promoviranja, pokretanja i unaprjeđenja IT sektora na području Splitsko-dalmatinske županije.

EDIT CodeSchool škola primijenjenog programiranja je tijekom protekle tri godine  organizirana u 9 gradova diljem Županije, a pohađalo ju je ukupno preko 1700 učenika iz preko 30 osnovnih i srednjih škola, koji svake godine izrade ukupno oko 100 web stranica i aplikacija.

Više informacija o školama i prijavama na www.ictzupanija.hr/edit.

Letak i plakat možete pronaći u prilogu ove objave.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 10. 9. 2020. 10:14

Obavijest o organizaciji nastave i prijevoza za učenike putnike od 8. rujna 2020.

 • Svim učenicima putnicima svakodnevno je osiguran prijevoz za dolazak u školu i povratak kućama.
 • Učenici  od  5. - 8. razreda imaju nastavu u jutarnjoj smjeni s početkom u 8:00 sati.
 • Prijevoz kućama za učenike putnike od 5.- 8. razreda: u 12:45
 • Učenici od 1. - 4. razreda imaju nastavu u popodnevnoj smjeni s početkom u 14:00 sati.
 • Prijevoz kućama za učenike putnike od 1.- 4. razreda: u 16:30

Ravnateljica:

Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 7. 9. 2020. 19:24

RASPORED TRAJANJA NASTAVNIH SATI PO TURNUSIMA Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani djelatnici i roditelji, 

Sve odluke vezano uz organizaciju rada u novoj školskoj godini, a poglavito prelazak u dvosmjenski rad, donesene su u suglasju s nadležnim upravnim tijelima i uz poštivanje važećih propisa od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i  Ministarstva znanosti i obrazovanja,  i to isključivo zbog  trenutne epidemiološke situacije i zaštite zdravlja naših učenika, djelatnika, članova obitelji i šire zajednice.

Prijevoz učenika autobusom bit će usklađen s prelaskom u dvosmjenski rad.

Raspored trajanja nastavnih sati u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni možete pogledati u sklopu ove objave. 

Raspored kao i Protokol organizacije rada  škole u šk. god. 2020./2021. u vrijeme proglašenja pandemije Covid-19 virusa možete  preuzeti u prilogu ove objave.

Izborna nastava održavat će se u međusmjeni u skladu s epidemiolokim preporukama.

Svim djatnicima, učenicima i roditeljima zahvaljujemo na  razumijevanju,  suradnji i podršci!

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

SAT

RASPORED TRAJANJA SATI I ODMORA

 

Jutarnja smjena

1.

8:00 – 8:40

2.

8:45 – 9:25

3.

9:30 – 10:10

 

Odmor – 10 minuta

4.

10:20 - 11:00

5.

11:05 – 11: 45

6.

11:50 – 12:30

 

 

 

 

 

Popodnevna smjena

1.

14:00 – 14:40

2.

14:45 – 15:25

3.

15:30 - 16:10

 

Odmor – 10 minuta

4.

16:20 – 17:00

5.

17:05 – 17:45

6.

17:50 – 18:30

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 4. 9. 2020. 18:42

ORGANIZACIJA NASTAVE ZA UČENIKE OD 5.- 8. RAZREDA

 

Redovna nastava u šk. god. 2020./2021. počinje 7. rujna 2020.

 • Nastava u matičnoj zgradi u Imotskom odvija se u dvije smjene, i to za učenike   od 5. – 8. razreda prvi tjedan u JUTARNJOJ smjeni.
 • Nastava se svako drugi tjedan odvija u jutarnjem, odnosno u popodnevnom turnusu,  a nastavni sat traje 40 minuta.
 • Veliki odmor je skraćen i traje 10 minuta.
 • Prvi dan nastave učenici će dobiti udžbenike, dopunske obrazovne materijale i mape pa je potrebno ponijeti školske torbe.
 • Za prvi dan nastave učenici trebaju ponijeti svoju masku, a u školi će dobiti 2 perive maske koje su obezni nositi tijekom nastave i u prijevozu (odnosi se na učenike putnike!).
 • U ponedjeljak, 7. rujna 2020., prije početka nastave na otvorenom prostoru u dvorištu crkve sv. Frane održat će se sveta misa za učenike i djelatnike s početkom u 8:00 sati.  Nakon svete mise učenici će sa svojim razrednicima provesti 2 skraćena školska sata po 20 minuta (cca. od 8:30 do 09:15 sati) tijekom kojih će ih razrednice/razrednici upoznati s pravilnicima i epidemiološkim mjerama,  dati im raspored sati za cijeli tjedan i podijeliti udžbenike.
 • Autobusi za povratak vozit će učenike predmetne nastave u 9:30 sati.

Prvi dan nastave:

RAZRED

VRIJEME DOLASKA

UČITELJ/ICA:

UČIONICA

5.A

 

 

 

 

 

 

08:00

Ratko Tolić

16

5.B

Ivana-Marija Pavković

12

5.C

Denis Đerek

20

6.A

Ivana Petričević

10

6.B

Anđa Jažo

9

6.C

Antonija Puljić

15

7.A

Marija Stipić Bubalo

19

7.B

Marija Gudelj

21

7.C

Ivana Bebek

18

8.A

Ivana Ćosić

14

8.B

Branka Buljan

13

8.C

Marijana Rako

8

Napomena: razrednice/ razrednici čekaju svoje učenike pred ulazom te zajedno s njima odlaze na sv. misu koja će se održati na otvorenom prostoru u dvorištu crkve sv. Frane. Po povratku s mise učenici od 6.- 8. razreda odlaze sa svojim razrednicima u učionice prema gore utvrđenom rasporedu, poštujući potreban razmak, a razrednice/ razrednik 5. razreda prozivaju svoje učenike i ulaze kasnije od ostalih.

OD 8. RUJNA DO KRAJA 1. TJEDNA NASTAVE

Učenici  od  5. - 8. razreda imaju nastavu u jutarnjoj smjeni s početkom u 8:00 sati.

RAZRED

VRIJEME DOLASKA

UČITELJ/ICA:

UČIONICA

5.A

 

 

 

 

 

 

08:00

Ratko Tolić

4

5.B

Ivana-Marija Pavković

3

5.C

Denis Đerek

5

6.A

Ivana Petričević

12

6.B

Anđa Jažo

10

6.C

Antonija Puljić

11

7.A

Marija Stipić Bubalo

6

7.B

Marija Gudelj

9

7.C

Ivana Bebek

8

8.A

Ivana Ćosić

14

8.B

Branka Buljan

13

8.C

Marijana Rako

15

Opće upute za učenike i roditelje:

 1. Roditelji svaki dan mjere djeci temperaturu prije polaska u školu i zapisuju u bilježnicu.
 2. Učenici s temperaturom, kašljem, respiratornim smetnjama i sl. ne smiju dolaziti u školu.
 3. Roditeljima je ZABRANJEN ulazak u školu, osim roditelja učenika s teškoćama u razvoju ili po dogovoru s razrednicima.
 4. Pri ulasku u školu učenici dezinficiraju potplate obuće.
 5. Pri ulasku u učionicu učenici peru ruke.
 6. Učenici borave u učionici i tijekom odmora, tj. ne izlaze na hodnik.
 7. Hranu koju će konzumirati tijekom velikog odmora trebaju ponijeti od kuće.
 8. Odlazak u toaletne prostore odvija se uz odobrenje predmetnih učitelja kako bi se izbjegli kontakti i miješanje učenika različitih razreda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 4. 9. 2020. 17:06

ORGANIZACIJA NASTAVE ZA UČENIKE OD 1.- 4. RAZREDA

 

Redovna nastava  u šk. god. 2020./2021. počinje

7. rujna 2020.

 • Nastava u područnim školama  (PŠ Glavina Donja, PŠ Lončari, PŠ Kukavice i  PŠ Kutleše) odvija se isključivo u jutarnjoj smjeni.
 • Nastava u matičnoj zgradi u Imotskom odvija se u dvije smjene, i to prvi tjedan u popodnevnoj smjeni.
 • Nastava u matičnoj zgradi se svako drugi tjedan odvija u jutarnjem, odnosno u popodnevnom turnusu,  a nastavni sat  odobrenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja traje 40 minuta.
 • Veliki odmor je skraćen i traje 10 minuta.
 • Prvi dan nastave učenici će dobiti udžbenike, dopunske obrazovne materijale i mape  pa je potrebno ponijeti školske torbe.
 • Prvi dan nastave učenici će dobiti i dvije perive maske, iako ih tijekom nastave neće trebati nositi, ali su ih obvezni nositi u autobusima (odnosi se na za učenike putnike!).
 • Prvi dan nastave učenici imaju sate sa svojim učiteljicama/učiteljima razredne nastave koje će ih upoznati s pravilnicima i epidemiološkim mjerama, te im dati raspored sati za cijeli tjedan.
 • Trajanje nastave:

- u matičnoj zgradi Škole  od 11:00 do 11:45 sati,

- u područnim školama od 8:00 d0 8:45

 • Autobusi za povratak vozit će učenike putnike iz matične zgrade u 12:00 sati.

Prvi dan nastave (MATIČNA ZGRADA):

RAZRED

VRIJEME DOLASKA

UČITELJ/ICA:

UČIONICA

1.A

 

 

 

11:00

Ivana Marijanović

4

1.B

Biserka Livajić

6

2.A

Jadranka Kavelj

5

2.B

Petar Brečić

7

3.A

Katija Nikolić

3

3.B

Milena Ivkošić

11

4.A

Marija Vidulin

2

4.B

Monika Bašić

1

VAŽNA NAPOMENA (za matičnu i područne zgrade):

Učitelji/ce čekaju svoje učenike pred ulazom te učenici od 2.- 4. razreda odlaze u svoje učionice s potrebnim razmakom, a učiteljice 1. razreda prozivaju svoje učenike i ulaze kasnije od ostalih.

Učenike 1. razreda do Škole može dopratiti samo 1 roditelj. Roditelji ostaju čekati ispred zgrade dok ih učiteljice ne pozovu radi upoznavanja i preuzimanja udžbenika. Roditelji u školu ne smiju ući bez maski, a u školi mogu boraviti maksimalno 15 minuta.

OD 8. RUJNA DO KRAJA 1. TJEDNA NASTAVE

Učenici od 1. - 4. razreda MATIČNE ZGRADE imaju nastavu u popodnevnoj smjeni s početkom u 14:00 h!

RAZRED

VRIJEME DOLASKA

UČITELJ/ICA:

UČIONICA

1.A

 

 

 

14:00

Ivana Marijanović

4

1.B

Biserka Livajić

6

2.A

Jadranka Kavelj

5

2.B

Petar Brečić

10

3.A

Katija Nikolić

3

3.B

Milena Ivkošić

11

4.A

Marija Vidulin

2

4.B

Monika Bašić

9

Opće upute za učenike i roditelje:

 1. Roditelji svaki dan mjere djeci temperaturu prije polaska u školu i zapisuju u bilježnicu.
 2. Učenici s temperaturom, kašljem, respiratornim smetnjama i sl. ne smiju dolaziti u školu.
 3. Učenici ne ulaze sami u školu! U školsku zgradu uvode ih njihove učiteljice!
 4. Roditeljima je ZABRANJEN ulazak u školu, osim roditelja učenika s teškoćama u razvoju ili po dogovoru s razrednicima.
 5. Učenici od 1. do 4. razreda tijekom nastave NE NOSE maske!
 6. Pri ulasku u školu učenici dezinficiraju potplate obuće.
 7. Pri ulasku u učionicu učenici peru ruke.
 8. Učenici borave u učionici i tijekom odmora, tj. ne izlaze na hodnik.
 9. Prilikom odlaska na sat TZK na školsko igralište učenici su u pratnji učiteljica kako bismo izbjegli kontakte i miješanje učenika različitih razreda.
 10. Hranu koju će konzumirati tijekom velikog odmora trebaju ponijeti od kuće.
 11. Odlazak u toaletne prostore odvija se uz odobrenje učiteljice kako bi se izbjegli kontakti i miješanje učenika različitih razreda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 4. 9. 2020. 16:31

Obavijest roditeljima 5.a, 5.b i 5.c razreda za šk. god. 2020./2021.

Poštovani roditelji učenika 5. razreda, 

ovim putem vas obavještavamo o sastavu 5.a, 5.b i 5.c  razreda koji možete pogledati u tablici: 

Razred Razrednik Sastav razreda
5.a Ratko Tolić

učenici iz prošlogodišnjeg 4.a razreda matične zgrade, 

učenici iz prošlogodišnjeg 4.raz. PŠ Kutleše

5.b Ivana-Marija Pavković učenici iz prošlogodišnjeg 4.b razreda matične zgrade
5.c Denis Đerek

učenici iz prošlogodišnjih 4. razreda

PŠ Glavina Donja, PŠ Lončari i PŠ Kukavice

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 4. 9. 2020. 11:34

Popis učenika 1.a i 1.b razreda za šk. god. 2020./2021.- matična zgrada Vijest ima dokument u privitku

Poštovani i dragi roditelji učenika 1. a  i 1. b razreda (matična zgrada),

u prilogu možete pronaći podatke u kojem se razredu Vaše dijete nalazi.

Učenici u ponedjeljak trebaju doći s praznim školskim torbama u  11 sati.

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 4. 9. 2020. 11:12

Obavijest o početku nastavne godine 2020./2021.

Dragi učenici i roditelji!

Nakon što smo prošlu školsku godinu zbog pojave virusa COVID-19 proveli neko vrijeme u radu na daljinu, radosni smo što se sada  svi učenici ponovno vraćaju u školske klupe. I ova nova školska godina započinje u posebnim okolnostima, možda čak i težim od onih u kojima je završila stara, ali smo sve učinili i pripremili da bi sukladno svim epidemiološkim i organizacijskim uputama učenici u školi bili koliko je god to moguće sigurni i zaštićeni.

Zbog posebnih epidemioloških i organizacijskih mjera nastava će se  U MATIČNOJ ZGRADI U IMOTSKOM za vrijeme trajanja tih mjera odvijati u dvije smjene. Učenici razredne nastave ići će u jednu smjenu, a učenici predmetne nastave u drugu smjenu i svaki tjedan će se smjene rotirati (jedni ujutro, drugi popodne i obrnuto).

Konkretno, tijekom prvog nastavnog tjedna za učenike od 5. - 8. razreda  nastava će se odvijati u jutarnjoj, a za učenike od 1. - 4. razreda u popodnevnoj smjeni. Prijevoz učenika bit će organiziran.

U PODRUČNIM ŠKOLAMA (PŠ Glavina Donja, PŠ Lončari, PŠ Kutleše, PŠ Kukavice) i dalje će se odvijati isključivo u jutarnjoj smjeni kao i dosad!

Sve ostale obavijesti,  pojedinosti o organizaciji 1. nastavnog dana,  kao i podatci o učenicima 1. i 5. razreda, bit će tijekom dana objavljeni na našoj mrežnoj stranici pa molim da pratite objave.

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 4. 9. 2020. 08:35

Upute HZJZ-a za sprječavanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u šk. god. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani djelatnici i roditelji naših učenika,

u prilogu ove objave nalaze se Upute HZJZ-a za sprječavanje epidemije COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

 

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 27. 8. 2020. 20:29

Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Dragi naši učenici, djelatnici Škole i roditelji naših učenika,

od srca vam u ime OŠ "Josip Vergilij Perić", kao i u svoje osobno ime čestitam današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

 

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 5. 8. 2020. 07:15

Obavijest roditeljima/ skrbnicima vezano uz nabavku udžbenika, radnih bilježnica i mapa

Poštovani i dragi roditelji naših učenika,

kao što ste prethodno obaviješteni, Škola je već izvršila narudžbu potrebnih  udžbenika za šk. god. 2020./2021. koje kao i svih dosadašnjih godina financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Ovim putem vas obavještavamo da ne trebate vršiti nabavku radnih bilježnica ni likovnih mapa. 

Naime, što se tiče narudžbe radnih bilježnica i likovnih mapa, iz  Grada Imotskog  zaprimili smo službenu obavijest da je Grad izvršio narudžbu likovnih mapa. 

Škola će obaviti narudžbu radnih bilježnica za sve učenike, a njih će, kao i likovne mape, financirati Grad Imotski.

Stoga se mi kao Škola u ime svih naših učenika i njihovih roditelja od srca zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja za financijska sredstva za nabavu udžbenika, a Gradu Imotskom za financiranje likovnih mapi i radnih bilježnica!

Ravnateljica: 

Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 27. 7. 2020. 08:15

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk. god. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani i dragi roditelji naših učenika!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja  financirat će nabavku svih novoizabranih udžbenika (sukladno Katalogu iz 2020.), a OŠ "Josip Vergilij Perić" će, kao i dosadašnjih godina,  pripremiti upotrebljive korištene udžbenike (sukladno Katalogu iz 2014. i Katalogu iz 2019.) i nove udžbenike za sve naše učenike za šk. god. 2020./2021.

Što se tiče nabavke radnih bilježnica i mapa, poslali smo upit Gradu Imotskom kojem se u ime naših učenika i njihovih roditelja zahvaljujemo na financiranju spomenutih materijala tijekom prethodnih godina. Čim dobijemo službeni odgovor Grada, objavit ćemo obavijest na  mrežnoj stranici Škole. Stoga molimo roditelje da redovito prate naše objave.

U prilogu ove objave, kao i na sljedećim poveznicama nalaze se  popisi udžbenika i dopunskih obrazovnih materijala za učenike naše Škole za        šk. god. 2020./2021.:

OŠ "Josip Vergilij Perić" - Popis udžbenika za šk. god. 2020./2021.

OŠ "Josip Vergilij Perić" - Popis radnih bilježnica za šk. god. 2020./2021.

Ravnateljica: Monika Pavlović Grabovac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 15. 7. 2020. 10:54

Virtualna zbornica OŠ "Josip Vergilij Perić"

Učitelji OŠ "Josip Vergilij Perić" mogu pristupiti virtualnoj zbornici klikom na dolje navedenu poveznicu:

Korisne upute za učitelje nalaze se na sljedećoj poveznici:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 13. 3. 2020. 18:34

Upute za prijavu na Office365 - HITNO!!!

Svi učenici od 5. do 8. razreda moraju se HITNO (najkasnije do ponedjeljka, 16.03.2020.!) prijaviti na Office365 te pristupiti aplikaciji Microsoft Teams kako bi ih razrednici mogli dodati u virtualne učionice.

Prijava na Office365 portal moguća je putem sljedeće poveznice:

https://office365.skole.hr/

UPUTE:

U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati "Prijava", potom "AAI@EduHr" prijava te upisati korisničko ime i lozinku (podatci s kojima se prijavljujete na e-Dnevnik za učenike). Nakon prijave na navedeni portal, potrebno je potvrditi uvjete korištenja te odabrati opciju "Odvedi me na Office365". Tada će u popisu aplikacija biti vidljiv i Teams te će mu korisnici moći pristupiti.

Korisne upute za učenike nalaze se na sljedećoj poveznici:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavlović Grabovac  datum: 13. 3. 2020. 17:28

Zdravstvene informacije Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja upućuje na mrežne stranice Ministarstva zdravstva na kojima se mogu pronaći informacije o koronavirusu (2019-nCoV) i mjerama prevencije: https://zdravlje.gov.hr/corona-virus-i-mjere-prevencije/4952

U prilogu su preporuke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo!

  :: opširnije :: 


objavio: Tereza Barbić  datum: 27. 2. 2020. 17:26
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


Dokumenti za prikaz

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Virtualne učionice
PREDMETNA NASTAVA
 • 5.a
 • 5.b
 • 5.c
 • 6.a
 • 6.b
 • 6.c
 • 7.a
 • 7.b
 • 7.c
 • 8.a
 • 8.b
 • 8.c


Virtualna zbornica
OŠ "Josip Vergilij P...


Korisni linkovi
Učitelji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

 

 

 

1. sat 

   8:00   

  8:45

2. sat

   8:50    

  9:35

3. sat

   9:40    

10:25

4. sat 

  10:45   

11:30

5. sat 

  11:35   

12:20

6. sat 

  12:25   

13:00


Anketa
Crno ili bijelo?
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju